Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

De Feusi School, belangrijke particuliere onderwijsinstellingen in Zwitserland

De locatie
Naast het Stade de Suisse in Bern is in twee prominente hoogbouwgebouwen een van de belangrijkste particuliere onderwijsinstellingen van Zwitserland gevestigd, de Feusi-school. Tot 2500 studenten en ongeveer 500 personeelsleden passeren hier dagelijks. Het brede scala aan opleidingen van het Duitstalige instituut omvat volwasseneneducatie en het college voor economie (PHW), evenals een technische hogeschool voor de medische beroepen.

Het probleem
Vervanging van ongeveer 15.000 m2 beschadigde epoxyvloer. Door de enorme omvang en de ernstige tijdsbeperkingen moesten de werkzaamheden worden uitgevoerd terwijl de school open bleef. Cruciale factoren bij de keuze van de nieuwe vloerafwerking waren daarom het minimaliseren van de verstoring van de schoolactiviteiten met weinig of geen overlast van geluid, VOC-emissies of vocht. Bovendien moest het project gefaseerd worden uitgevoerd, wat een snelle doorlooptijd en een zo kort mogelijke blootstellingstijd voor open oppervlakken vereiste. Om deze redenen was het verwijderen en vernieuwen met epoxyvloeren niet haalbaar.

De oplossing
Naast tal van andere eisen voor dit project, moest de oppervlaktevoorbereiding en installatie van de nieuwe vloerafwerking snel zijn en een minimale opbouw in hoogte creëren. Dankzij zijn jarenlange ervaring met het succesvol gebruik van Jumpax kon Roland Kohler van Gerber AG Münsingen zowel de aannemers als de Feusi-school ervan overtuigen dat dit het enige systeem was dat aan al hun behoeften kon voldoen. Jumpax wordt snel geïnstalleerd over de bestaande vloerafwerking en creëert een droge, zwevende ondervloer waarop onmiddellijk nieuw linoleum kan worden aangebracht. 90% van de vloeren was binnen 8 weken klaar. Tijdens een recent bezoek ter plaatse merkten zowel de studenten als het personeel op dat het comfort onder de voeten was verbeterd.

De voordelen

  • De renovatie is succesvol afgerond zonder dat er vocht is binnengekomen.
  • Door de snelle installatie bleef het project op tijd
  • Dankzij de fasering van de werkzaamheden kon de school met weinig onderbreking blijven werken
  • Lage opbouwhoogte verminderde problemen met deuren etc.
  • De harmonieuze combinatie van Jumpax en linoleum of een andere veerkrachtige vloerbedekking creëert een vloer die zowel gebruiks- als milieuvriendelijk is.

 

Het Jumpax Dual Underlay System bestaat uit twee verschillende lagen, de boven- en onderpanelen zijn elk voorzien van een interactieve lijmlaag. De onderpanelen zijn tevens voorzien van een nivellerend kussen van piepschuim aan de onderzijde en een beschermende peel-off film over de lijmlaag aan de bovenzijde. Zowel de boven- als de onderpanelen zijn in een verspringend patroon geplaatst, waarbij de bovenpanelen, met de kleefzijde naar beneden, zodanig uit elkaar zijn geplaatst dat zij de voeg lay-out van de onderpanelen volledig overlappen. Na het verwijderen van de beschermfolie worden de twee lagen aan elkaar bevestigd door de bovenste panelen stevig aan te tikken of naar beneden te rollen om een goed contact tussen de lijmlagen te verzekeren. Zo ontstaat een uiterst gladde en stabiele zwevende ondervloer.

Wilt u meer informatie? Gebruik dan onderstaand formulier:

* Required fields