Al meer dan 40 jaar is Unifloor B.V. te Deventer marktleider in Nederland

Nieuw R&D center in gebruik genomen.

Als expert in ondervloeren hebben we de ambitie om constant voorop te blijven lopen in nieuwe ontwikkelingen van ondervloeren in de sterk veranderende Europese vloerenbranche. Eén van de belangrijkste pijlers hierbij is de reductie van contactgeluid. Daarom hebben we geïnvesteerd in een eigen meetlaboratorium waar het contactgeluid op zowel een vaste zandcement vloer als ook op een houten draagvloer gemeten kan worden. Dit geheel volgens de richtlijnen van EN-ISO 10140-3:2010. Het meetlab is onder toezicht van SWA ingericht en ingesteld zodat het meetlab in Deventer vergelijkbaar is met het meetlab van SWA.

Hoofd R&D Frank Vousten: “We hebben nu de mogelijkheid om nieuwe en bestaande producten eerst in Deventer te testen en daarna voor nieuwe of verlenging van NSG certificaten naar een geaccrediteerd meetlab te gaan. Ander groot voordeel is dat we bij projectaanvragen direct een indicatie kunnen geven over de contactgeluidreductie van de voorgeschreven producten. We kunnen dus snel schakelen en de klanten voorzien van de juiste onderbouwing en informatie. Afgelopen maand hebben zich al meerdere grote vloeraanbieders gemeld om testen uit te voeren vanwege omvangrijke projectaanvragen”.

 

Wat uniek is aan dit meetlab is de houten draagvloer die direct naast de vaste zandcementvloer is gebouwd. Op het gebied van contactgeluid reductie op een houten draagvloeren is weinig informatie voorhanden. Om contact geluidreductie te realiseren op houten draagvloeren heb je zwaardere ondervloeren nodig die veelal in de bouw- en renovatiesector worden gebruikt.  

Uiteraard gaan we het meetlab inzetten om nieuwe ondervloeren te ontwikkelen die voldoen aan de laatste normen en eisen in de vloerenbranche, rekening houdend met de topvloeren van nu. Ook de NSG (Nederlandse Stichting Geluidshinder) is geïnteresseerd om in Deventer te testen en studies te doen om hun kennis verder uit te breiden.

Naast contactgeluidreductie kunnen in dit meetlab van ruim 250mook andere testen worden uitgevoerd zoals restindruk, warmte/uitzetting, waterproeven, diktemetingen en restvochtmetingen. Deze proeven worden met name gebruikt voor de uitgebreide ingangscontrole van alle ondervloerproducten. Zo kunnen wij een constante kwaliteit garanderen van onze producten.

Ten slotte biedt Unifloor ook de mogelijkheid om hier producttrainingen en legdemo’s bij te wonen of te organiseren. Vanzelfsprekend houden we hierbij rekening met de geldende restricties als gevolg van Covid-19.

Mocht u een test willen laten uitvoeren, dan willen wij u daar graag bij ondersteunen. Neem voor meer informatie contact op met Frank Vousten (f.vousten@unifloor.nl).

Met het nieuwe R&D center zijn wij klaar voor de toekomst.